امضای دیجیتال در واقع نوع الکترونیکی امضای عادی است که برای تایید اسناد و هویت امضاکننده استفاده میشود. امضای دیجیتال نسبت به امضای عادی اعتبار و امنیت بیشتری داشته و امکان کلاهبرداری و جعل اسناد و امضا را به طرز چشمگیری کاهش میدهد. از سوی دیگر استفاده از امضای دیجیتال بسیار ساده بوده و میتوان از آن در کسبوکارهای مختلف بهره برد. در حال حاضر امضای دیجیتال کاربردهای مختلفی دارد و در این پست به ۷ کاربرد امضای دیجیتال میپردازیم.
ویژگیهای امضای دیجیتال
سالهای زیادی است که امضای دیجیتال وجود دارد اما طی سالهای اخیر به دلیل گسترش اینترنت و رشد چشمگیر کسبو کارها بر بستر دیجیتال، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. طی این سالها سازمانهای مختلف در سراسر دنیا از راهکارهای امضای دیجیتال بهره بردهاند. امضای دیجیتال مانند اثر انگشت برای هر فرد یکتا است و تا کنون کشورهای مختلفی آن را به عنوان یک امضای دارای بار حقوقی پذیرفتهاند. این یعنی در این کشورها، امضای دیجیتال به رسمیت شناخته شده و اسنادی که دارای امضای دیجیتالاند، قانونی تلقی میشوند. مزایای مختلف امضای دیجیتال مانند صرفهجویی در زمان و هزینهها، تسهیل گردش کار، حفظ اسناد در برابر خطرات احتمالی مانند مفقودی، تجربه کاربری بهتر، امنیت بیشتر و کاهش استفاده از کاغذ آن را به یک راهکار اساسی برای تسهیل فعالیت کسبوکارها و سازمانها تبدیل کرده است.
۷ کاربرد امضای دیجیتال
تاثیر امضای دیجیتال بر کسبوکارها هرروز نمایانتر میشود. بسیاری از سازمانها هماکنون از راهکارهای امضای دیجیتال برای بهبود گردش کار خود استفاده میکنند. از جمله کاربردهای امضای دیجیتال در کسبوکارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
دولت
دولتها به دلیل هزینههای پایین و امنیت بالا جزء اولین گروه هایی بودند که به استفاده از امضای دیجیتال روی آوردند. ادارههای دولتی با اسناد حساس بسیاری از جمله فرمهای مالیات، قراردادهای ساختوساز، کارتهای هویتی، قبوض و… سروکار دارند. به کمک امضای دیجیتال، ضمن حفظ امنیت، نیاز به دخیل کردن افراد ثالث از بین رفته و فرایند انجام امور سادهتر شدهاند.
دفاتر حقوقی
دفاتر حقوقی برخی از مهمترین اسناد کشور را مدیریت میکنند. پیادهسازی امضای دیجیتال هزینه کاغذ و نیروی کار را کاهش داده و امنیت اسناد را بیشتر میکند.
حوزه سلامت
فرایندهای اداری حوزه سلامت و درمان با استفاده از امضای دیجیتال بهبود چشمگیری پیدا کردهاند. برای مثال، جداسازی اطلاعات و امنیت دسترسی به اسناد در مراکز سلامت بیشتر شده است.
سازمانهای نظامی
در این حوزه نیز به دلیل جداسازی اطلاعات و امنیت بیشتر در دسترسی به اسناد، باعث شده تا سازمانهای نظامی در قراردادها از امضای دیجیتال بهره ببرند.
حوزه تولید
تولیدکنندهها نیز با استفاده از امضای دیجیتال برای قراردادها کارکنان و تعامل با ارائهدهندگان مواد اولیه، فرایندهای خود را تسهیل کرده و ضمن بهبود وضعیت طراحی محصولات، شاهد رشد تولید و فروش بودهاند.
حوزه مالی
بانکداری بدون کاغذ یکی از ترندهای روز است که به کمک امضای دیجیتال ممکن شده است. بانکها و موسسههای مالی با استفاده از امضای دیجیتال برای قراردادهای تسهیلات و اسناد داخلی، وارد عرصه جدیدی از بانکداری شده اند.
رمزارزها
ماهیت رمزارزها پیچیده است و برای امنیت بیشتر، از امضای دیجیتال برای احراز هویت بر بستر بلاکچین استفاده میشود. همچنین در این بستر از امضای دیجیتال برای تایید تراکنشها بهره میبرند، مسئلهای که میتواند در سیستم بانکداری نیز کاربردی باشد.
افزایش کاربرد امضای دیجیتال و تاثیر آن بر اقتصاد
امنیت و اطمینانپذیری امضای دیجیتال باعث شده تا کسبو کارهای حوزههای مختلف از آن استقبال کنند. به همین دلیل شاهد افزایش کاربرد امضای دیجیتال در کسبو کارهای گوناگون هستیم و انتظار میرود این روند صعودی کماکان ادامه پیدا کند. به نظر می رسد با توجه به ترندهای پایدار سالهای گذشته و گسترش دیجیتالی شدن صنایع، امضای دیجیتال به زودی به جزیی جداییناپذیر از بدنه اقتصاد جهانی تبدیل شده و شاهد دنیای بدون کاغذ خواهیم بود. به این ترتیب مراودات مالی و تعامل بین کسبو کارها و بانکها سریعتر، سادهتر و امنتر صورت میگیرد که به معنی اقتصادی پویاتر و فعالتر است.
راهکار امضای دیجیتال پاراف با فراهمسازی امکان ایجاد و امضای اسناد به صورت دیجیتالی، به کسبوکارها اجازه می دهد تا اسناد خود را بر بستری امن امضا کرده و نگهداری کنند. شما میتوانید مستندات فنی این راهکار در لینک زیر مشاهده کنید:
همچنین در صورتی که در مورد راهکار امضای دیجیتال پاراف سوالی داشته و یا نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارید، میتوانید فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان پادیوم در اولین فرصت با شما تماس بگیرند: